Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

splošni pogoji poslovanja spletne trgovine trgovina.eurofoto.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina trgovina.eurofoto.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje Euro Foto, d.o.o., Kranj

Podatki o upravljalcu:

 

POSTOPEK NAKUPA

Potrošnik na spletni strani izbere artikle in jih uvrsti v košarico za nakup. Ko z izbiranjem artiklov konča, nadaljuje s klikom na blagajno in izbere še vrsto dostave (pošiljanje po pošti, ali osebni prevzem - ob naročilu se pokažejo tudi morebitni stroški dostave) in način plačila (predračun, ob prevzemu).  Kupec lahko spremeni tudi naslov dostave in naročilu doda komentar.  Po potrditvi o strinjanju s pogoji poslovanja, si lahko ponovno ogleda celotno naročilo in naročilo potrdi. (Če ugotovi napako pri oddaji naročila, še pred potrditvijo naročila spremeni na prejšnjih korakih – količino, artikel, naslov dostave ali izbran način plačila). Na elektronski naslov prejme potrditev naročila.  Prodajalec nato blago odpremi v 2-5 delovnih dneh oz. blago pripravi za osebni prevzem, odvisno od izbire kupca. O odpremi je kupec  obveščen na elektronski naslov.

CENE IZDELKOV

V spletni trgovini poteka naročanje izdelkov v slovenskem jeziku prek interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov. Vsi izdelki, ki so navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Vse cene na straneh trgovina.eurofoto.si so v evrih ter že vsebujejo davek na dodano vrednost.

Cene artiklov veljajo v trenutku oddaje naročila.

PLAČILNI POGOJI

Za artikle, pri katerih je rok dobave daljši od 15 dni, je plačilo po predračunu edini možen način plačila!

a) Plačilo po povzetju – dostava preko Pošte Slovenjia.

Pri plačilu po povzetju naročeno blago plačate ob prevzemu na dogovorjenem naslovu. Plačilo po povzetju je možno samo z gotovino. V tem primeru plačate tudi provizijo Pošte, ki znaša 0,96 EUR z ddv za pakete v vrednosti do 96 EUR z ddv, pri paketih z vrednostjo od 96 EUR do 501 EUR z ddv je strošek provizije 1 % vrednosti paketa, nad vrednostjo paketa 501 EUR z ddv  pa znaša provizija Pošte Slovenije 5,01 EUR z ddv. 
 

b) Plačilo ob osebnem prevzemu v trgovini

Pri plačilu ob osebnem prevzemu v podjetju Euro Foto, d.o.o. morate prej opraviti naročilo v spletni trgovini (s tem vam zagotovimo spletno ceno in potrdimo zalogo). Plačilo ob osebnem prevzemu je možno z gotovino.

c) Plačilo po predračunu

Pri izbranem plačilu po predračunu vam bomo po elektronski pošti poslali predračun s plačilnimi podatki. Ko plačilo predračuna prispe na naš račun, steče postopek dobave v dogovorjenem roku.

ROK DOBAVE, DOSTAVA IN PREVZEM BLAGA

Rok dobave za artikle, ki so na zalogi, je  2-5 delovnih dni po prejemu vašega naročila. Rok dobave za izdelke, ki jih ni na zalogi, je največ 30 (trideset) dni. Po prejemu vašega naročila vas bomo o točnem datumu dobave  obvestili  po elektronski pošti ali telefonu.  

Ob morebitni nedobavljivosti naročenih artiklov, vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost. Stanje vašega naročila lahko preverite tudi preko povezave, ki smo vam jo poslali v potrditvenem elektronskem sporočilu ob prejetju vašega naročila. Vsa naročila  so shranjena v elektronski bazi na sedežu podjetja in so potrošniku na zahtevek vedno dosegljiva. Kontaktirate nas lahko po elektronski pošti info@eurofoto.si ali telefonski številki 04/60 00 200.

Naročeno blago vam lahko pošljemo po povzetju preko Pošte Slovenije ali pa ga prevzamete osebno v trgovini.

a) Dostava preko Pošte Slovenije: stroški dostave se zaračunajo za celo Slovenijo po enotni tarifi 3,93+DDV pri nakupu v vrednosti do 50,00 EUR. Pri nakupu nad 50,00 EUR se stroški dostave obračunavajo po rednem ceniku Pošte Slovenije skladno z dejansko težo pošiljke, objavljenem na http://www.posta.si/seznam-dokumentov/799/Informativni-ceniki.. Strošek dostave se prišteje strošku naročila in se prikažejo v košarici pred zaključkom naročila, na potrditvenem sporočilu in na računu. V primeru plačila po povzetju (plačilo z gotovino ob prevzemu)  poleg zneska računa, ki vsebuje blago in stroške dostave,  plačate tudi provizijo Pošti Slovenije, ki znaša 0,96 EUR za pakete v vrednosti do 96 EUR, pri paketih z vrednostjo od 96 EUR do 501 EUR je strošek provizije 1 % vrednosti paketa, nad vrednostjo paketa 501 EUR pa znaša provizija Pošte Slovenije 5,01 EUR. 
.

b) Osebni prevzem v trgovini:  če v postopku naročila izberete "Osebni Prevzem v trgovini Euro Foto, d.o.o.", vas bo blago po obvestilu čakalo na sedežu podjetja v trgovini Euro Foto, d.o.o., Poslovna cona A20, 4208 Šenčur. Pred prihodom v trgovino lahko preverite stanje vašega naročila na tel.št.: 04/60 00 200. Blago lahko plačate in prevzamete vsak od ponedeljka do petka med 8:00 in 15:00 uro. Ob sobotah, nedeljah in praznikih dvig naročenega blaga ni možen. Stroškov dostave in provizij pri osebnem prevzemu ni.

VRAČILO BLAGA

Pri nakupu blaga prek spletne trgovine  ima potrošnik pravico, da v 14 (štirinajstih) dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči  (na info@eurofoto.si, prek običajne pošte na naš naslov ali prek telefaks številke 04/ 60 00 201), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev (43.č člen ZVP).  Šteje se, da je bilo sporočilo pravočasno, če je bila pošiljka oddana v roku.  Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora na svoje stroške blago vrniti podjetju v 14 (štirinajstih) dneh po sporočilu od odstopa pogodbe.  Edini strošek, ki bremeni  potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek neposrednega  vračila blaga.

Če je kupec ponudniku v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in pogoji poslovanja sporočil, da od pogodbe odstopa in je prejeto blago v zakonskem roku vrnil, mu bo podjetje v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 14 dneh od prejetja vrnjenega blaga, vrnilo že plačano kupnino.

Euro foto d.o.o. vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabi potrošnik, razen če potrošnik izrecno ne zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

GARANCIJA

Izdelki v prodaji imajo garancijo v skladu s Pravilnikom o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje( UR. L. 73/03, 92/03) lahko pa tudi dodatno garancijo uvoznika ali proizvajalca,  ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji.  

Kupec lahko uveljavlja garancijo neposredno pri prodajalcu, proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem sevisu. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji , navedeni na garancijskem listu, ki je priložen izdelku ali je vsebovan na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi kopije računa.

Garancija praviloma ne velja za: potrošni material, baterije, akumulatorje, žarnice, magnetne in optične medije,  varovalke, elektronske komponente, ipd.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Spletna trgovina trgovina.eurofoto.si deluje po principu kataloške prodaje, podatki o dobavljivosti pa so ustvarjeni na podlagi informacij s strani dobaviteljev artiklov in so informativne narave. Kljub prizadevanju za stalno ažuriranost trgovine in dobavnih rokov se lahko zgodi, da se podatki o lastnostih artiklov, njihovi ceni ali dobavljivosti spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov in so artikli še vedno nespremenjeni na seznamu spletne trgovine. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost.

Ob ponovni dobavljivosti artikla ne moremo garantirati iste cene, kot jo je imel pred umikom iz prodaje.

Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak.

VARNOST

Upravitelj spletne trgovine Euro foto d.o.o.je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Zagotavljamo vam, da bomo vaše podatke obravnavali zaupno, jih skrbno varovali in v nobenem primeru posredovali ali prodali tretji osebi , razen kadar je taka obveznost določena v zakonu,  ali v dobri veri, da je takšno ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja.

Pridobljene podatke bomo uporabljali le za nemoteno izvedbo nakupov, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter v primeru, če se boste tako odločili, za pošiljanje elektronskih novic in ponudb.

Registracija uporabnika

Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on sam oziroma oseba pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Za potrebe poslovanja Euro foto d. o. o. (v nadaljevanju upravitelj) zbira naslednje podatke:

  1. ime in priimek ter naslov in kraj bivanja,
  2. naslov elektronske pošte,
  3. uporabniško ime,
  4. geslo v šifrirani obliki,
  5. ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazec na spletnem mestu Euro foto d.o.o.

Pri registraciji se uporabniki  lahko odločijo za prejemanje obvestil  na navedeni elektronski naslov, vendar ne več kot pet obvestil mesečno. V obvestilih bodo registrirani uporabniki obveščeni o posebnih ugodnostih in akcijah, prejemali bodo promocijske kode za dodatne ugodnosti, predstavitve novih izdelkov in obvestila o aktualnih nagradnih igrah.
Za točnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ne moremo odgovarjati.

Hranjenje podatkov o nakupih

Podatki o naročilih in o izvršenih nakupih preko spletne trgovine se hranijo pri upravitelju. Prijavljeni registrirani uporabniki lahko dostopajo do njih kadarkoli preko zavihka »Moj račun« v rubriki »pregled zgodovine nakupov«.

BREZPLAČNO ODDAJANJE ODPADNE ELEKTRIČNE IN ELEKTRONSKE OPREME (OEEO)

Odpadna električna in elektronska oprema (OEEO) je zaradi svoje sestave in vsebnosti nevarnih sestavin posebna vrsta odpadkov, zato jo je potrebno ločevati od ostalih odpadkov ter ustrezno obdelati in predelati. V ta namen vas obveščamo, da lahko vašo odsluženo električno in elektronsko opremo brezplačno oddate v zbiralnice družbe .Trigana, razvojni inženiring d.o.o., ki v našem imenu zagotavlja ustrezno ravnanje z OEEO. Vam najbližjo in najustreznejšo lokacijo oddaje OEEO ter ostale informacije lahko najdete na povezavi www.trigana.si

AVTORSKE PRAVICE

Vsi članki, vodniki po nakupih in oglasi so last njihovih avtorjev in se jih brez dovoljenja ne sme razmnoževati.

Za kakršnakoli vprašanja v zvezi s ponudbo ali pogoji poslovanja se lahko obrnete na naše osebje po elektronski pošti na info@eurofoto.si ali na telefonski številko 04 / 60 00 200 od ponedeljka do petka med 8 in 15 uro.

STVARNA NAPAKA

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

Seznanitev z odgovornostjo za stvarne napake:

Za spletne nakupe lahko kupec, ki je potrošnik v skladu z določbami ZVPot, uveljavlja reklamacijo iz naslova stvarne napake, v roku dveh let od kar je bila stvar izročena, kar izkazuje z originalnim računom in potrdilom o dostavi blaga. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice na sledeč način:

Ponudnik, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

 

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

IZJAVA O ZASEBNOSTI

V Euro Foto, d.o.o., Kranj (v nadaljevanju: »Euro Foto« ali »upravljavec osebnih podatkov«) cenimo vašo zasebnost, zato stremimo k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Pri nudenju naših storitev spletne trgovine trgovina.eurofoto.si ali pri poslovanju preko telekomunikacijskih sredstev vam zagotavljamo, da vaše podatke obdelujemo skladno z veljavno evropsko zakonodajo (Splošno uredbo o varstvu podatkov) in skladno z nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (vsakokrat veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov, Zakon o elektronskih komunikacijah in Zakon o elektronskem poslovanju na trgu).

Namen te Izjave o zasebnosti (v nadaljevanju: »Izjava«) je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, ter kako jih uveljavljati.

V Euro Foto se zavezujemo, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko naših spletnih strani ali preko telekomunikacijskih sredstev (npr. v sklopu elektronske korespondence), uporabljeni v skladu s to Izjavo, da vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

Celotno besedilo Soglasja za obdelavo osebnih podatkov si lahko preberete TUKAJ.

SOGLASJE ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Nov zakon ("GDPR"), ki v veljavo vstopa s 25.5.2018 prinaša spremembe pri zbiranju osebnih podatkov. Celotno besedilo Soglasja za obdelavo osebnih podatkov si lahko preberete TUKAJ.

PRITOŽBE IN SPORI

Euro foto spletna trgovina spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Euro foto spletna trgovina se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s prodajalcem Euro foto spletna trgovina lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 04 6000 200 ali po elektronski pošti na info@eurofoto.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@eurofoto.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Euro foto spletna trgovina se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Euro foto d.o.o. spletna trgovina prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Euro foto d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Euro foto d.o.o. ,ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 

 

Izdelal Melom d.o.o. Tržič
Euro Foto, d.o.o., Kranj © 2021